Turizm ve Otel İşletmeciliği | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu: | TOP2012 | ||||||||
Ders İsmi: | Barda Servis | ||||||||
Ders Yarıyılı: | Bahar | ||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Zorunlu Ders | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Öğ.Gör. ARIF EMRE ERDEN | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
|
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak, barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak, kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak, barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak, bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak yeterliliği kazandırmaktır. |
Dersin İçeriği: | Barların işletmeler için önemini kavrayarak içeceklerin kimyasal yapılarının öğrenilmesi hedeflenmektedir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | İçecek ve içki kavramları, içeceklerin sınıflandırılması | yok |
2) | Alkol ve içki üretim yöntemleri | yok |
3) | Sıcak içecekleri hazırlamak Soğuk içecekleri hazırlamak | yok |
4) | Yüksek Alkollü içecekleri hazırlamak Düşük Alkollü içecekleri hazırlamak | yok |
5) | Aperatiflerin servisinin yapılışı Likörlerin ve hazmettirici içeceklerin servisinin yapılışı | yok |
6) | Alkolsüz kokteyllerin hazırlanması | yok |
7) | Ara sınav | ders notları |
8) | Alkollü kokteyllerin hazırlanması | yok |
9) | İçeceklerle birlikte servis edilecek yiyeceklerin standartlarını oluşturmak | yok |
10) | Aperatif yiyecekler, meyve ve tatlıların servis edilmesini sağlamak | yok |
11) | Ürün Talep formunu düzenlemekKasa kapanışı yapmak | yok |
12) | Bar temizliği ve stoklama işlemlerini yapmak | yok |
13) | Kokteyl reçetesi hazırlamak/ tadıma sunmak Hazırlanan kokteyl reçetelerini fotoğraflamak | yok |
14) | Kokteyl reçetesinin maliyetini çıkarmak/fiyatlandırmak | yok |
15) | final sınavı | ders notları |
16) | final sınavı | ders notları |
Ders Notları / Kitaplar: | LMS Sistemine yüklenen ders notları. |
Diğer Kaynaklar: | İçki Teknolojisi, Prof. Dr. Ahmet Aktaş, Detay Yayıncılık, Ankara, 2012. |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
4 |
7 |
2 |
3 |
5 |
6 |
8 |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | |||||||||
1) Alanıyla ilgili temel bilgilere teorik ve pratik açıdan sahiptir. | |||||||||
2) Alanında gelişmesini sağlayacak bilgi kaynaklarına ulaşabilme becerisine sahiptir. | |||||||||
3) Bir grupla birlikte ve aynı zamanda kendi başına öğrenme yetkinliğine sahiptir. | |||||||||
4) Bireysel veya ekip üyesi olarak çalışma kabiliyetini geliştirir. Mesleki ve kişisel öğrenme ihtiyaçlarını belirler ve yaşam boyu öğrenme olanaklarını kullanarak kendini sürekli geliştirir. | |||||||||
5) Turizm sektörüne yenilik getiren uygulama veya teknolojilerin kullanılmasında risk ve sorumluluk alır. Turizm sektörü ile ilgili faaliyetlerin yürütülmesinde ekip üyesi olarak sorumluluk üstlenir ve üstlendiği görevleri başarı ile yerine getirir. | |||||||||
6) Neyi nasıl öğreneceğini gösterir. | |||||||||
7) Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri sözlü ve yazılı olarak aktarır. | |||||||||
8) Tüm hayatı boyunca sorgular ve öğrenir. | |||||||||
9) İnsan ilişkileri ve toplumlar arası ilişkilerin işleyiş kurallarını bilir. | |||||||||
10) İş hayatına atıldığında eğitiminde elde ettiği kuramsal altyapı ve kavram zenginliğini kariyerine yansıtır. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Alanıyla ilgili temel bilgilere teorik ve pratik açıdan sahiptir. | 5 |
2) | Alanında gelişmesini sağlayacak bilgi kaynaklarına ulaşabilme becerisine sahiptir. | 5 |
3) | Bir grupla birlikte ve aynı zamanda kendi başına öğrenme yetkinliğine sahiptir. | 5 |
4) | Bireysel veya ekip üyesi olarak çalışma kabiliyetini geliştirir. Mesleki ve kişisel öğrenme ihtiyaçlarını belirler ve yaşam boyu öğrenme olanaklarını kullanarak kendini sürekli geliştirir. | 5 |
5) | Turizm sektörüne yenilik getiren uygulama veya teknolojilerin kullanılmasında risk ve sorumluluk alır. Turizm sektörü ile ilgili faaliyetlerin yürütülmesinde ekip üyesi olarak sorumluluk üstlenir ve üstlendiği görevleri başarı ile yerine getirir. | 5 |
6) | Neyi nasıl öğreneceğini gösterir. | 5 |
7) | Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri sözlü ve yazılı olarak aktarır. | 5 |
8) | Tüm hayatı boyunca sorgular ve öğrenir. | 5 |
9) | İnsan ilişkileri ve toplumlar arası ilişkilerin işleyiş kurallarını bilir. | 5 |
10) | İş hayatına atıldığında eğitiminde elde ettiği kuramsal altyapı ve kavram zenginliğini kariyerine yansıtır. | 5 |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Toplam | % | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 0 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % | |
Toplam | % |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 16 | 4 | 64 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 16 | 4 | 64 |
Proje | 9 | 3 | 27 |
Ödevler | 9 | 3 | 27 |
Ara Sınavlar | 1 | 14 | 14 |
Final | 1 | 14 | 14 |
Toplam İş Yükü | 210 |