Aşçılık
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: ASP1010
Ders İsmi: Ziyafet ve Catering Hizmetleri
Ders Yarıyılı: Bahar
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
2 0 2 3
Öğretim Dili: TR
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü:
Dersin Seviyesi:
Önlisans TYYÇ:5. Düzey QF-EHEA:Kısa Düzey EQF-LLL:5. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Öğ.Gör. ÖZNUR HAŞİN
Dersi Veren(ler): Öğ.Gör. Esra Destegül
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır
Dersin İçeriği: ZİYAFET VE BANKET MENÜLERİNDEN VE ÜRÜNLERİNE,TABAKLAMA SİSTEMİNE KADAR DETAYLI OLARAK ÖĞRETMEK

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kurumsal - Olgusal
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Alana Özgü Yetkinlik
1) 1 ) Ziyafet anlaşması yapmak
2) 2 ) Ziyafet öncesi hazırlıklar yapmak
3) 3 ) Ziyafet servisini yapmak
4) 4 ) Outside catering organizasyonu yapmak
5) 5 ) Outside catering destek hizmetlerini organize etmek
6) 6) Müzik/ eğlence aktivitelerini organize etmek outside catering servisini yapmak
7) 7 ) Ziyafet menülerini öğrenirler
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Öğrenme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Menü oluşturmak. Talepleri kabul etmek yok
2) Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak. Örnek sunum (Demo) hazırlamak YOK
3) Ücreti tahsil edilmesini sağlamak. Salon yerleşim planını yapmak YOK
4) Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek YOK
5) Yiyecek servisi yapmak. İçecek servisi yapmak Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek YOK
6) Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek YOK
7) ARA SINAV DERS NOTU
8) Catering de kullanılan ekipman, Araç ve Teknik donanımı organize etmek Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek YOK
9) Dekorasyon işlemlerini organize etmek Lojistik hizmetlerini organize etmek YOK
10) Ödeme planını yapmak. İçecek servisi yapmak YOK
11) Uygun müzik grubunu organize etmek Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak YOK
12) Catering operasyonunu Yönetmek Gereçleri temizlemek/ Depolamak temin etmek YO
13) Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak YOK
14) Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak YOK
15) FİNAL DERS NOTU
16) FİNAL DERS NOTU

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
Yaşar Yılmaz
Diğer Kaynaklar: Banquet Organization and Management in Hotel and Food and Beverage Businesses
Yaşar Yılmaz

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

4

5

6

7

Program Kazanımları
1) Aşçılık Önlisans Programı, öğrencilere aşçılık alanının teorik temellerini öğretmenin yanı sıra uygulamaya yönelik bilgi ve eğitim vermekle de sektörde kullanabilecekleri bilgi ve deneyim yeterliliği kazandırmaktadır.
2) Bunun dışında yönetim, pazarlama, insan kaynakları, iletişim ve halkla ilişkiler alanlarında temel bilgiler vererek, çeşitli ölçeklerde faaliyet gösteren işletmelerin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte ara insan gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir.
3) Bu amaçlar doğrultusunda öğrencileri mesleğe hazırlamakta ve gerekli bilgileri edinmesini sağlamaktadır.

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Aşçılık Önlisans Programı, öğrencilere aşçılık alanının teorik temellerini öğretmenin yanı sıra uygulamaya yönelik bilgi ve eğitim vermekle de sektörde kullanabilecekleri bilgi ve deneyim yeterliliği kazandırmaktadır.
2) Bunun dışında yönetim, pazarlama, insan kaynakları, iletişim ve halkla ilişkiler alanlarında temel bilgiler vererek, çeşitli ölçeklerde faaliyet gösteren işletmelerin gereksinimlerini karşılayacak nitelikte ara insan gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir.
3) Bu amaçlar doğrultusunda öğrencileri mesleğe hazırlamakta ve gerekli bilgileri edinmesini sağlamaktadır.

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım
Ders

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama)

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Toplam %
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI %
Toplam %

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 4 2 8
Ara Sınavlar 2 2 4
Final 2 2 4
Toplam İş Yükü 16