Aşçılık
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS Tanım
ASP1001 Gastronomi Tarihi TR 2 0 2 4 Temel Alan Dersi
ASP1007 Gıda Hijyeni TR 2 0 2 4 Temel Alan Dersi
ASP1015 Doğrama ve Pişirme Teknikleri TR 2 0 2 4 Temel Alan Dersi
ASP1017 Beslenmenin Temel İlkeleri TR 2 0 2 3 Temel Alan Dersi
ATA1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - I TR 2 0 2 2
ENG1001 Yabancı Dil-I EN 2 0 2 3
KRP1001 Kariyer Planlama TR 1 0 1 2
TDL1001 Türk Dili - I TR 2 0 2 2
Kısıtlı Seçmeli 0 0 2 3
Kısıtlı Seçmeli 0 0 3 3
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS Tanım
ASP1008 Türk Mutfağı TR 2 2 3 5 Temel Alan Dersi
ASP1018 Menü Planlama TR 2 0 2 4 Temel Alan Dersi
ASP1020 Baharat ve Kahve Kültürü TR 2 0 2 3 Temel Alan Dersi
ASP1024 Türk Mutfak Kültürü TR 2 0 2 3 Temel Alan Dersi
ATA1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - II TR 2 0 2 2
ENG1002 Yabancı Dil-II EN 2 0 2 3
TDL1002 Türk Dili - II TR 2 0 2 2
Kısıtlı Seçmeli 0 0 2 3
Kısıtlı Seçmeli 0 0 2 5
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS Tanım
ASP2001 Gıda Teknolojisi TR 3 0 3 5 Temel Alan Dersi
ASP2015 Gıda Coğrafyası TR 3 0 3 4 Temel Alan Dersi
ASP2021 Soğuk Mutfak TR 1 1 2 5 Temel Alan Dersi
ASP2027 Dünya Mutfakları TR 2 3 4 4 Temel Alan Dersi
ASP2029 Gastronomi, Kültür ve Turizm TR 2 0 2 4 Temel Alan Dersi
Bölüm Seçmeli 0 0 2 4
Üniversite Seçmeli 0 0 2 4
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS Tanım
ASP2016 Gastronomi ve Sanat TR 3 0 3 3 Temel Alan Dersi
ASP2020 Osmanlı Mutfağı TR 1 2 2 4 Temel Alan Dersi
ASP2022 Pastacılık ve Unlu Mamülleri TR 1 3 3 5 Temel Alan Dersi
SSP2002 Sosyal Sorumluluk Projesi TR 0 2 1 2 Temel Alan Dersi
STJ2004 Staj 0 0 0 8 Staj (İş yerinde Uygulama) Dersi
Bölüm Seçmeli 0 0 2 4
Üniversite Seçmeli 0 0 2 4
Mesleki Alan Uzmanlık Dersi Staj (İş yerinde Uygulama) Dersi Yetkinlik Dersi Temel Alan Dersi
       
Temel Alan Dersi % 51.52
% 45.45
Staj (İş yerinde Uygulama) Dersi % 3.03